In Q2 is de omzet van Visma toegenomen tot een recordbedrag van € 602 miljoen, een stijging van 16 procent. Nu de Groep heeft aangekondigd de IT-consultingactiviteiten te gaan afstoten, zal dat Visma's strategie als toonaangevende leverancier van cloudsoftware in Europa verder versnellen.

In het tweede kwartaal zette Visma de sterke ontwikkeling voort, met een omzet die een recordhoogte bereikte van € 602 miljoen; een groei van 16 procent ten opzichte van de € 520 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De EBITDA steeg met 6 procent, tot € 148 miljoen (140).

Ondanks de toegenomen onzekerheid over de wereldwijde economische vooruitzichten, houden Visma's belangrijkste markten goed stand. Zowel de Scandinavische regio als de Benelux laten een gezonde ontwikkeling zien bij een solide economische activiteit.

Alle drie de kernsegmenten van Visma hebben in het tweede kwartaal uitstekend gepresteerd, waarbij het mkb-segment (Small Business) opviel met een bijzonder sterke omzetgroei van 25 procent. De grootzakelijke en de (semi)publieke sector behaalden een omzetgroei van respectievelijk 18 en 12 procent.

“Onze klanten blijven investeren in cloudsoftware, waarmee ze hun bedrijfsprocessen moderniseren en verder automatiseren om hun efficiency te verhogen. Een gevarieerd klantenbestand, in combinatie met de levering van bedrijfskritische software en veel terugkerende inkomsten, maakt Visma weerbaar tegen een eventuele afzwakking van de wereldeconomie", zegt Merete Hverven, CEO van Visma.

Lees verder op de site van AccountancyWorld