Ruim een jaar geleden kreeg Paul Ramakers de leiding over Exact. Het was de bekroning op zijn carrière van meer dan een kwart eeuw bij het van oorsprong Nederlandse softwarebedrijf. Als CEO is hij verantwoordelijk voor het ambitieuze groeipad dat Exact inzette onder zijn voorganger. Hoe staat het met deze groei? Ramakers blikt terug én vooruit.

Paul Ramakers begon zijn loopbaan bij Exact en is er altijd gebleven. Toen hij startte was Exact amper tien jaar oud, maar er al wel in geslaagd de Nederlandse marktleider te worden in boekhoudsoftware. In de decennia daarna bleef Exact doorgroeien – en Ramakers groeide mee. Na meerdere sales- en marketingrollen, gevolgd door management- en directieposities, werd hij eind 2020 CEO.

Daarmee mag hij invulling geven aan de eerder uitgesproken groeiambitie van Exact: een verdubbeling van de omzet in vijf jaar tijd. Wat bij het formuleren van die ambitie echter niemand kon bevroeden was hoe de komende jaren eruit zouden zien: corona kwam en veranderde alles.

Lees verder op de site van Consultancy