Als er iets is waar accountants reikhalzend naar uitkijken, dan is het AllemaalDigitaal. En masse trokken jullie op 28 februari richting Ghelamco in Gent, waar het populairste accountancy event van België plaatsvond.

Er waren heel wat interessante dames en heren op het podium. Organisatoren Sven Cornelis en Glenn Vandamme van Finplex vroegen applaus voor:

  • Lisa Miles-Heal, CEO Silverfin
  • Hans Leybaert, CEO UnifiedPost
  • Petteri Rantamäki, Board Visma
  • Paul Ramakers, CEO Exact
  • Jean de Crane, CEO Isabel Group

Ze trakteerden ons op wijze inzichten en deelden spitante meningen. Hier een overzicht van wat ons alvast is bijgebleven.

E-invoicing & e-reporting staan hoog op de agenda   

Het is onderwerp van meer dan één discussie: de nieuwe Europese ViDA-wetgeving en een Belgisch kader dat momenteel nog ontbreekt. Kijkt iedereen naar de softwareleveranciers om een prominente rol in dit verhaal te gaan spelen?

Jean de Crane, CEO van de Isabel Group: ”De Europese en Belgische regelgevingen zorgen ervoor dat accountancysoftware-leveranciers e-invoicing met meer prioriteit moeten gaan opvolgen. Maar wanneer we wat kunnen verwachten in België? Dat is wellicht het verhaal van de kip en het ei, met stakeholders die hiervoor naar elkaar kijken. Bij Isabel Group zetten we één ding voorop: het proces voor de accountant zo eenvoudig mogelijk maken.”

Lees verder op de site van Isabel Group